MEGHÍVÓ: Vendégünk a CoryFeye Vonósnégyes. 2016. szeptember 30. péntek 19 óra. Jótékonysági koncert a Magyar Ház zongorájának és pódiumának felújítására (2)


Bizonyára emlékeztek, hogy a nyár elején jótékonysági koncertsorozatot indítottunk a Magyar Ház zongorájának és pódiumának felújítására. A koncertsorozat első hangversenyére június 25-én került sor egy hangulatos  Bach-est keretében a Magyar Ház Dísztermében, melyen J. S. Bach szólóhegedűre írt műveit hallgathattuk meg Ábrahám Bence hegedűművész érzékeny tolmácsolásában. 

Most következő, második koncertünkön szeptember 30-án vendégelőadóként a fiatal belga vonósnégyest, a Quatuor CoryFeye-t köszönthetjük. Megtiszteltetés, hogy jótékonysági kezdeményezésünk mellé álltak, és bemutatnak néhány darabot gazdag repertoárjukból a Magyar Ház közönségének.

A CoryFeye Vonósnégyes 2009-ben alakult a Brüsszeli, Karlsruhe-i és Lyon-i Konzervatóriumok egykori diákjaiból. Nevét az elsőhegedűs Alexander Feye hegedűművészről kapta, rajta kívül az együttes tagjai még Jean Lou Loger cselló-, Veerle Houbraken és Kóta Gergely hegedűművészek - utóbbi - ahogyan a neve is mutatja, szintén Belgiumban élő - honfitársunk. Az együttes 2011 és 2013 között a nagy presztizsű Chapelle Musical Reine Elizabeth de Bruxelle-en tökéletesítette tudását, ahol az Artemis, azelőtt a Danel Vonósnégyes tagjaitól tanulhattak. Rendszeres fellépői a belgiumi nagy koncerttermeknek (brüsszeli Bozar, Flagey, Királyi Konzervatórium, az antwerpeni de Singel, a brugge-i Concertgebouw, a charleroi-i Művészetek Palotája...), résztvevői voltak számos európai fesztiválnak (Mosan, Menton, Beloeil, Crans-Montana, Tournai, Heidelberg, Tata...), és a Klara és Musique 3 rádiók szokták idézni koncertjeiket. A közelmúltban CD-jük jelent meg Georg von Albrecht műveiből.

A jótékonysági koncertsorozat céljairól a júniusi első koncertünk meghívójában olvashattok. Adományaitokat péntek este a koncert helyszínén tudjátok megtenni, vagy pedig átutalással az Association des Hongrois de Belgique számlaszámára: "BE92-3101-4745-3123" (megjegyzésként: "ZONGORA").
Adományaitokért hálás köszönetünk.

Minden kedves érdeklődőt várunk szeretettel holnap (2016.9.30. péntek) este 19 órától a Magyar Házban!

Részletes program: