MEGHÍVÓK az 1956-os forradalom és szabadságharc 63-ik évfordulója alkalmából tartandó megemlékezésekre


        Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Önt, családját és barátait a Magyar Házban tartandó megemlékezésre, amely 2019. október 19-én, szombaton, 16 órakor lesz. 

       A megemlékezés a Magyar Ház kertjében kezdődik, ahol a Nagykövetséggel együtt megkoszorúzzuk a 2006-ban felállított „Szabadságszobrot”, és Kállayné Dáné Zita rövid ünnepi beszédet mond, majd a díszteremben folytatjuk.  
        Ez alkalommal  B. Nagy Ottó és B. Nagy János  ötvenhatos menekültek élettörténetét hallgathatjuk meg. A beszélgetést Nyul-Donka Balázs, az Ötvenhatosok Belgiumban című első interjú-kötet írója fogja vezetni.

A következő megemlékezés 2019. október 20-án, vasárnap, 17 órától
kezdődik a  Saints-Michel-et-Gudule székesegyházban. A szentmise előtt, azaz 17 órától a Boldogasszony kiállítást tekinthetjük meg, amelynek a megnyitója 17:30 órakor lesz a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Balassi Intézet közös szervezésében. A kiállítást Főtisztelendő Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök és Szász Jenő, a Kutatóintézet elnöke fogják megnyitani.
A hálaadó szentmisére és az azt követő gyertyás-zászlós felvonulásra  18 órától kerül sor. A szentmisét Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök és Havas István atya mutatják be.  Az Ismeretlen Katona emlékműnél  dr. Kovács Tamás Iván nagykövet ünnepi beszédet mond, és elhelyezzük a tiszteletadás koszorúját a Magyarország Brüsszeli Nagykövetsége és a Brüsszeli Magyarok 56-os Emlékbizottsága nevében
                     Brüsszeli Magyarok 56-os Emlékbizottsága nevében                                                                                                 

                                                     Kállayné Dáné Zita