Közösségünk részt vett a belga-magyar diplomáciai centenáriumi emlékév zárásaként rendezett koszorúzáson valamint az azt követő a Magyar Házban rendezett fogadáson 2023. február 28. (K) 10 óra


Február 28-án délelőtt közösségünk részt vett a belga-magyar diplomáciai centenáriumi emlékév ünnepélyes lezárása alkalmából, az első magyar brüsszeli külképviselet épületén elhelyezett emléktábla koszorúzásán. 

Az emléktáblán koszorút helyezett el dr. Kovács Tamás Iván Magyarország Belgiumba és Luxemburgba akkreditált nagykövete, dr. Ódor Bálint nagykövet, Európai Unió melletti állandó képviselő, dr. Balogh István nagykövet, Magyarország állandó képviselője az Észak-atlanti Tanácsban és Erbán Gábor ezredes, véderő-, katonai és légügyi attasé, közösen Danielle Haven belga külügyminisztériumi igazgatóval. 

Az emléktáblát Havas István atya a brüsszeli magyar katolikusok lelkipásztora áldotta meg. 

Az eseményt fogadás követte, melynek az emléktábla helyszínétől (rue de Florence 5) séta távolságra található Magyar Ház adott helyet. 

Megtisztelő jelenlétüket köszönjük. 

Gratulálunk a centenáriumi emlékév sikeres megvalósulásáért a Belgiumi Magyar Nagykövetség és a brüsszeli Liszt Intézet munkatársainak.

További fényképek a koszorúzásról itt, itt, ittitt, itt és itt, a fogadásról pedig itt, itt, itt, ittitt és itt a Belgiumi Magyar Nagykövetség Facebook oldalán.

Meghívó (Archív): LINK 

Képek: