TÁNCHÁZ NAPJA a Magyar Házban. 2017. május 13. (szombat) 16.00 - 18.00 óra

Kedves Belgiumi Magyarok! 

Az első táncház megrendezésének 45. évfordulóján Brüsszelben is lesz Táncház Napja a Magyar Ház és a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa szervezésében.  Gyertek el bekapcsolódni egy kis táncházba, éneklésbe ünnepelve és népszerűsítve hagyományainkat! 

Időpont: május 13. szombat 16:00-18:00. Helyszín: Magyar Ház:1050, Rue de l'Arbre Bénit 123, 1050 Ixelles

Facebookon ide kattintva találod meg az eseményt. Hívj meg bátran kicsit, nagyot! Szeretettel várunk Mindenkit! 


Táncház Napja

"A Táncház Napja azért jött létre, hogy megmutassuk az UNESCO által is elismert, 45 éves táncházmozgalom értékeit a külvilágnak. A mozgalmat és annak tagjait: akik napról napra átadják, akik estéről estére éltetik, akik hétről hétre dokumentálják, akik évről évre őrzik hagyományainkat.

Ennek apropóján az első táncház 40 éves évfordulóján a Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület hagyományteremtő szándékkal egész napos szabadtéri rendezvényt kezdeményezett.

A táncház-módszert, a szellemi kulturális örökség megőrzésének magyar modelljét a világ más kultúrái is adaptálták. A táncház-módszer – mint magyar szellemi termék – sikeres exportjának tekinthetjük, hogy Japánban, Lengyelországban, Szlovákiában is mintát adtunk a hagyományos kultúra átmentéséhez.

A rendezvény minden évben tudatosan az önkéntességre épül, ezzel is hangsúlyozva a táncházmozgalom alulról jövő, közösségi szerveződését, a közösségek alkotóerejét.
Tegyetek ti is azért, hogy egyre többen legyünk! Csatlakozzatok az évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kezdeményezéshez!"