MEGHÍVÓ: Bach-est. 2016. június 25. szombat 19 óra. Jótékonysági koncert a Magyar Ház zongorájának és pódiumának felújítására (1)


Kevesen tudják, hogy a Magyar Ház épülete eredetileg Paul Saintenoy-nak, a mai brüsszeli Hangszermúzeum (eredetileg Old England Áruház) nagynevű építészének és családjának volt a lakóháza. Az épület 1955 óta áll a belgiumi magyar közösség szolgálatában, miközben ma is része a belga főváros kulturális örökségének. A ház patinás Díszterme ad otthont rendezvényeinknek, koncertjeinknek. A Díszterem fő helyén, a szecessziós üvegablakkal szemben áll a pódium, rajta a zongorával, mely mindkettő sürgős felújításra szorul.

A pódium maga nem elég stabil, egyenetlen a felszíne és nyikorog, a hátsó része egyenesen életveszélyes. A zongorának - egy régi Steinweg hangszerről van szó - a mechanikáját kell felújítani,  szép hangú és érzékeny, de idővel nehézzé vált a billentése és fátyolossá a hangja, és a hangok nem ugyanolyan hangosan szólnak, ha leütik őket.  

A zongora és a pódium felújítására a Magyar Ház jótékonysági koncertsorozatot szervez. A sorozat nyitókoncertjére 2016. június 25-én szombaton 19 órától kerül sor, műsoron J. S. Bach szólóhegedűre írt művei Ábrahám Bence hegedűművész előadásában.

Belépődíj nincs, szíves adományaitokat a fenti célok támogatására szánjuk. 

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!